Loading...

Site-ul oficial al Serviciului Judetean de Ambulanta Olt

Istoric

Serviciul Judetean de Ambulanta Olt

Scurt istoric

Promovare unui sistem de ambulanta la nivelul judetului Olt apare in anii postbelici grefata pe Spitalul Orasenesc Slatina. Este vorba despre o Ambulanta Ruseasca marca IFA GRANIT  condusa de soferul Necsulescu Ilie avand un supraveghetor sanitar – oficiantul sanitar Miulescu Ion , acesta participa la transportul gravidelor, fracturi si accidente rutiere in urma solicitarilor de la centralele telefonice comunale catre conducerea spitalului. In urma cresterii numarului de solicitarii s-a hotarat in anul 1950 infiintarea unui parc propriu de autosanitare care a functionat sub conducerea tehnicianului Miala in curtea penitenciarului Slatina, strada Pitesti.Asistenta medicala pe aceste masini era asigurata cu oficianti sanitari si moase avind in dotare doar targi si tuburi de oxigen. Odata cu desfiintare penitenciarului Slatina s-a desfiintat si locatia Salvarii care a functionat apoi in Policlinica veche, avand autosanitare IFA GRANIT urmand a fi inlocuite cu modelul TV fabricate de Autobuzul Bucuresti.

In jurul anului 1970 odata cu infiintarea Scolilor Sanitare pentru asistenti medicali s-a hotarat construirea  unei cladiri separate care a functionat initial  si cu Centrul de recoltarea singelui Olt avand in dotare autosanitare Dacia si TV. Dupa transferarea Centrului de sange in alta locatie cladire este administrata exclusiv de Serviciul de Ambulanta Olt.

Dupa mai multe reglementari privind subordonarea in 1996 SJA Olt devine institutie autonoma (Serviciul Judetean de Ambulanta Olt incepand cu 01.01.1996. In anul 1999 se demareaza relatia contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Olt astfel functionand si in prezent  ca furnizor de servicii medicale de urgenta si transport sanitar. Eficienta serviciilor acordate populatiei  s-a modificat radical dupa reforma contractuala, avand obligatia de a indeplini standarde anual tot mai inalte pentru a obtine periodic autorizatie de functionare si certificat de acreditare in relatia cu Casa de Asigurari Olt. Astfel unitatea functioneaza cu un numar suficient de echipaje  alocat corespunzator pe zone spre a acoperii problemele sanitare ale populatiei judetului nostru dar si cu autosanitare noi medicalizate, astfekl incat in prezent nu exista acuze de malpraxis sau sesizari de neacoperire a solicitarilor prin sistemul 112.

Dotari la nivel European

Ambulantele sunt dotate cu aparatura la standarde europene

Serviciul de Ambulanta Olt

are 5 substatii în teritoriul judetului Olt ,dupa cum urmeaza: